Cavalier King Charles Spaniel

Chilli

Lens's hund 2 måneder gammel

Se billeder af Chilli

Cavalieren er en yderst alsidig hund. Med sin lille størrelse (8-9 kg), sit venlige sindelag, sociale adfærd og bedårende udseende er den selvskreven som familie - kæle - klappehund. Med sin lærevillighed og opmærksomhed er den en dygtig hundesportshund, og med sit absolut frygtløse temperament og sin store udholdenhed er den en dejlig, apporterende jagthund. Når dertil kommer, at den også er robust, hengiven, charmerende og klog, er der ikke noget at sige til, at den har stor fremgang - også i Danmark.

I daglig omgang er cavalileren altid glad, harmonisk og rar at have med at gøre. Den er rolig, når den slapper af, og den er meget aktiv, når den arbejder. - Og den er glad for børn.

Pelsplejen klares med en børste et par gange om ugen - ørerne dog evt. dagligt.

Racen er kendt helt tilbage i det femtende århundrede, hvor den ses afbildet på adskillige malerier sammen med sin adelige eller kongelige familie. I en periode fra ca. 1840 indtil 1926 var racen „forsvundet“ til fordel for den race, vi i dag kender som King Charles spaniel.

Der findes i dag et sted mellem 1500 og 2000 cavalierer registereret under DKK, og der registreres årligt ca. 200 hvalpe foruden avlshunde, der importeres for at tilføre racen nyt blod.

 

LInk til Hjemmeside for Cavalier King Charles Spaniel